BOC a BoJ ponechá úrokové sadzby bez zmeny. HDP v USA naďalej rastie.

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 26.4.2019

DomovBOC a BoJ ponechá úrokové sadzby bez zmeny. HDP v USA naďalej...

Pondelok

V pondelok boli burzy v Európe zatvorené. V USA bol však štandardný obchodný deň.

Predaje domov v USA za marec klesli o 4,9%, pričom očakávaný pokles bol 2,3%.

Utorok

V utorok bola zverejnená spotrebiteľská dôvera v EÚ za apríl, ktorá klesla o 7,9. Očakávaný pokles bol 7.

Streda

V stredu zasadala banková rada BOC, ktorá podľa očakávania ponechala úrokové sadzby v Kanade bez zmeny.

Pôžičky vo verejnom sektore vo Veľkej Británii za marec oproti očakávaniam vzrástli o 840 miliónov GBP. Pôvodný odhad počítal so znížením o 400 miliónov GBP.

CPI v Austrálii za 1. kvartál vzrástol o 0,3%. Očakávaný nárast bol však 0,4%.

Štvrtok

Vo štvrtok BoJ úrokové sadzby nechala tiež nezmenené. Vo svojom monetárnom reportu navyše uviedla, že očakáva zníženie CPI v nasledujúcom roku.

BOC a BoJ ponecha urokove sadzby bez zmeny. HDP v USA nadalej rastie

Existujúce žiadosti o podporu v nezamestnanosti v USA predstavovali 1,6

55 miliardy USD. Očakávaná výška bola 1,699 miliárd USD. Nové žiadosti o podporu v nezamestnanosti boli nakoniec vyššie a síce 230 000 USD namiesto očakávaných 200 000 USD.

Objednávky dlhodobého tovaru za marec v USA vzrástli o 2,7%, čím suverénne prekonali odhady – 0,8%.

Piatok

V piatok klesla obchodná bilancia za marec na Novom Zélande o 5,620 miliárd NZD. Očakávaný pokles bol však 6,339 miliárd NZD.

V Japonsku prekonal CPI za apríl 0,8% odhad a vzrástol o 1,3%. Miera nezamestnanosti za apríl však vzrástla o 2,5%, pričom podľa očakávania mala vzrásť o 2,4%.

Priemyselná produkcia v Japonsku za marec klesla o 4,6%. Očakávaný pokles bol iba 0,6%.

Hrubý domáci produkt v USA za 1. kvartál vzrástol o 3,2%.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Kapitálové životné poistenie – správna dlhodobá investícia?

V jednoduchosti povedané, investori, ktorí majú záujem investovať do ETF fondov majú v podstate máte dve možnosti. Prvou je otvoriť si účet u brokera a nakupovať si ETF fondy sám, tou druhou je využiť služby špecializovanej inštitúcie, ktorá bude danú investíciu spravovať za nich.

Podielové fondy – jediná možnosť ako pravidelne investovať?

Na Slovensku využíva väčšina ľudí na pravidelné investovanie sporiace účty v bankách alebo podielové fondy. Existujú avšak aj iné možnosti ako výhodne pravidelne investovať?

Základy investovania do dlhopisov

Dlhopisy spolu s akciami patria najdôležitejšie investičné inštrumenty. Zatiaľ čo pri investovaní do akcií sa stávate akcionárom danej spoločnosti, pri dlhopisoch je vaše postavenie voči spoločnosti výrazne odlišné.

Ako investovať do ETF fondov

V jednoduchosti povedané, investori, ktorí majú záujem investovať do ETF fondov majú v podstate máte dve možnosti. Prvou je otvoriť si účet u brokera a nakupovať si ETF fondy sám, tou druhou je využiť služby špecializovanej inštitúcie, ktorá bude danú investíciu spravovať za nich.

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť