Môžu trhy ešte porásť?

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s EXANTE

DomovSprávyMôžu trhy ešte porásť?

Globálne trhy dosiahli vo februári rekordné maximá, keď indexy S&P 500, Nasdaq, Stoxx 600 a Nikkei dosiahli viacročné maximá vďaka technologickým akciám, najmä výrobcovi čipov AI Nvidia, ktorý vedie cestu. Výnosy štátnych dlhopisov boli tento mesiac volatilnejšie, keďže trhy tento rok oceňujú niektoré zníženie sadzieb Federálneho rezervného systému, hoci výnosy počas mesiaca rástli.

Trhy naďalej očakávali ekonomický rast v USA, pričom inflácia sa v USA, Spojenom kráľovstve a celej Európe ochladzovala. Eufória okolo umelej inteligencie a súvisiacich technologických akcií viedla k tomu, že akcie teraz smerujú k ich piatemu mesačnému rastu za sebou. Rastúci vplyv malej skupiny spoločností pri poháňaní širšieho trhu o úrovniach koncentrácie na globálnych akciových trhoch, pričom USA majú akcie „Magnificent Seven“ a Európa svoje „Granolas“, tj GSK, Roche, ASML, Nestlé, Novartis, Novo Nordisk, L’Oréal, LVMH, AstraZeneca, SAP a Sanofi vyvolávajú na trhoch určité obavy.

Zdá sa, že investori môžu mať čoraz väčšie obavy o budúcu výkonnosť vzhľadom na to, že mnohé spoločnosti sa budú musieť vysporiadať s rastúcimi čistými úrokovými nákladmi, oslabením cenovej sily a rastom jednotkových nákladov práce vzhľadom na stále historicky napäté trhy práce v USA a Európe.

Celkovo však očakávania pokračujúcej dezinflácie a silného rastu v USA podporujú ružové vyhliadky trhov na marec. Môžeme však vidieť väčšiu divergenciu na trhoch s dlhopismi, ktoré sa budú posúvať vpred, keďže obraz rastu a následné politické výsledky sa medzi USA, Spojeným kráľovstvom a Európou budú pravdepodobne líšiť. To môže podporiť menovú volatilitu v marci a začiatkom druhého štvrťroka.

Meniaca sa ekonomická situácia

USA expandovali koncom minulého roka pomalším tempom, keďže revízia zásob smerom nadol zamaskovala silnejšie výdavky domácností a investície. HDP USA sa v štvrtom štvrťroku zvýšil anualizovane o 3,2 %. Spotrebiteľská dôvera v USA však vo februári klesla, keď Conference Board uviedla, že jej index spotrebiteľskej dôvery bol 106,7, čo je pokles z revidovaných 110,9 v januári. Februárový pokles indexu nastal po troch po sebe nasledujúcich mesiacoch ziskov.

Úrovne obchodnej aktivity tiež klesli, pričom bleskový index S&P Composite PMI vo februári klesol na 51,40 bodu z 52 bodov v januári. Rýchly PMI sektora služieb klesol na 51,3 z januárových 52,5, keďže nové objednávky, zamestnanosť a podkomponenty cien vstupov sa všetky znížili. PMI pri výrobe blesku dosiahol 50,3 a 52,9. Hlavný index Conference Board sa tiež v januári medzimesačne (mesačne) zhoršil na -0,4 % z -0,2 % v predchádzajúcom mesiaci. CPI vzrástol v januári o 0,3 % po tom, čo v decembri získal 0,2 %, zatiaľ čo za 12 mesiacov do januára vzrástol CPI o 3,1 %.

To nasledovalo po 3,4-percentnom raste v decembri. Januárový index PCE, preferovaný ukazovateľ inflácie Fedu, bol na úrovni 0,3 % medzimesačne a 2,4 % medziročne, pod očakávaniami trhu. Tento pokles PCE posilní očakávania tohtoročných škrtov Fedu. Tvorcovia politiky Fedu vo februári naďalej nabádali k opatrnosti, pokiaľ ide o cestu očakávaného znižovania sadzieb Fedu. V dôsledku toho investori vytlačili možnosť zníženia sadzieb do júna, pričom niektorí investori špekulovali, že stále odolná americká ekonomika môže viesť k vyššej neutrálnej sadzbe s menším počtom znížení sadzieb na roky 2024 a 2025.

Ekonomika eurozóny sa dokázala vyhnúť technickej recesii, no jej najväčšia ekonomika, Nemecko, stále zažíva chudokrvný rast, pričom nemecká vláda po poklese v roku 2023 znížila svoju prognózu rastu na tento rok len na 0,2 %. Zdá sa, že podnikateľská aktivita sa zlepšuje s bleskovým zloženým PMI HCOB eurozóny na úrovni 48,9 vo februári, čo je nárast oproti januáru: 47,9 a 8-mesačné maximum. HCOB Flash Eurozone Services PMI konečne sedí na expanzívnej hranici na 50,0, čo je nárast oproti januáru: 48,4 a 7-mesačné maximum.

Avšak HCOB Flash Eurozone Manufacturing PMI vo februári opäť klesol a dostal sa na 46,1, pod januárových 46,6 a na 2-mesačné minimum. ECB sa bude zaoberať údajmi o inflácii v eurozóne splatnými v piatok, keď zvažuje, kedy by prvé zníženie sadzieb mohlo byť najvhodnejšie. Španielska inflácia vo februári medziročne (medziročne) klesla na 2,9 %, z januárových 3,5 % a pod 3 % prvýkrát za šesť mesiacov, francúzska inflácia sa medziročne spomalila na 3,1 % z 3,4 % v januári.

Nemecká inflácia vo februári klesla na 2,7 % z januárových 3,1 %. Rast zamestnanosti v eurozóne sa vo 4. štvrťroku medzikvartálne zvýšil o ďalších 0,3 %, čím ECB vyvoláva obavy z potenciálneho rastu miezd napriek pokračujúcemu oslabeniu v kľúčových krajinách eurozóny v Nemecku a Francúzsku. Pozitívnou poznámkou pre eurozónu je, že energetická kríza po ruskej invázii na Ukrajinu sa zrejme do značnej miery skončila, keďže ceny zemného plynu skĺzli späť na úroveň z roku 2021 a ceny elektriny tiež klesali. Stále však existujú riziká, pretože regulovaný prechod na zvyšovanie zelenej energie a postupné zavádzanie uhlíkových kreditov v roku 2026 môžu stále zasiahnuť energetické trhy.

V Spojenom kráľovstve zostáva ekonomika v zápornom pásme a stále napätý trh práce a vysoký rast miezd znamená, že BoE pravdepodobne v blízkej dobe nezníži sadzby. Miera nezamestnanosti klesla z 3,9 % v novembri na 3,8 % v decembri, zatiaľ čo rast miezd sa medziročne spomalil zo 6,7 % na 6,2 %, keďže počet voľných pracovných miest sa v minulom štvrťroku znížil o 26 000. Mzdy sú však stále výrazne nad úrovňou, ktorá by bola v súlade s inflačným cieľom BoE. Spojené kráľovstvo je v technickej recesii, keďže HDP medzikvartálne klesol o 0,3 % v poslednom štvrťroku 2023, keďže spotrebiteľské aj vládne výdavky ustupovali, no na obzore sú náznaky zlepšenia, keďže februárový bleskový zložený PMI dosahuje hodnotu 53,3,

Vývoj globálnych trhových indexov

USA

S&P 500 +4,62 % MTD a +6,28 % YTD
Nasdaq 100 +4,28 % MTD a +6,21 % YTD
Dow Jones Industrial Average +2,15 % MTD a +3,40 % YTD
NYSE Composite +3,92 % MTD a +4,28 % YTD

Európa

Stoxx 600 +1,84 % MTD a +3,26 % YTD
DAX +4,13 % MTD a +5,07 % YTD
CAC 40 + 3,89 % MTD a +5,45 % YTD
FTSE 100 -0,07 % MTD a -1,40 % YTD
IBEX 35 -0,09 % MTD a -0,33 % YTD
FTSE MIB +6,09 % MTD a +7,47 % YTD

Globálne indexy

MSCI World Index +4,09 % MTD a +4,64 % YTD
Hang Seng +6,79 % MTD a -2,99 % YTD

Akcie patriace do Mega Cap mali tento mesiac zmiešaný február s platformami Meta Platform, Amazon, Microsoft a Tesla. Spoločnosť Meta Platforms začiatkom tohto mesiaca oznámila, že Hock E. Tan, generálny riaditeľ výrobcu čipov Broadcom a John Arnold, bývalý výkonný riaditeľ pre obchodovanie s energiou v spoločnosti Enron, ktorý sa teraz podieľa na projektoch elektrickej energie vysokonapäťových prenosových vedení, boli s účinnosťou odvolaní do predstavenstva spoločnosti s okamžitou platnosťou.

Nvidia vo februári prudko vzrástla po zverejnení svojich ziskov za štvrtý kvartál, ktoré v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vykázali nárast tržieb o 265 %. Trhová kapitalizácia spoločnosti Nvidia sa tento rok zvýšila o viac ako 700 miliárd dolárov. Apple tento mesiac spadol. Bola nútená zrušiť svoje ambície v oblasti elektrických vozidiel. Alphabetis vo februári tiež neklesol a čelil kritike generátora obrázkov umelej inteligencie (AI).

Energetické akcie mali zmiešaný a volatilný mesiac, keď investori zvažovali prebiehajúce geopolitické riziká oproti solídnej ponuke a stále silnému doláru. Phillips 66, Energy Fuels, Shell, Halliburton a Apa Corp (USA) sú všetky dole, zatiaľ čo Marathon Petroleum, Occidental Petroleum Corporation, BP, ExxonMobil, Chevron a Baker Hughes Company sú hore.

Akcie materiálov a ťažby museli zápasiť so stále silným dolárom. Ceny niklu sa však dostali na najvyššiu úroveň za viac ako dva mesiace kvôli obavám o dodávky zo strany špičkového výrobcu Indonézie. Ťažobné akcie Freeport-McMoRan, Newmont Mining a Sibanye Stillwater sú všetky mimo prevádzky, zatiaľ čo spoločnosť Nucor Corporation bola tento mesiac na vrchole po tom, čo jej predstavenstvo schválilo financovanie výstavby tyčovej mikro mlyna na severozápadnom Pacifiku vo výške 860 miliónov dolárov.

Ak však zlato zostane viazané na rozsah, môže to obmedziť rast spoločnosti Newmont Mining, ktorá je najväčším svetovým ťažiarom zlata. Spoločnosť Sibanye Stillwater varovala, že jej ročný zisk sa v roku 2023 prepadol až o 91 %, najmä v dôsledku prudkého poklesu cien paládia a ródia. Akcie materiálov mali tento mesiac zmiešaný mesiac, keď Albemarle vzrástol po tom, čo vykázali lepší ako očakávaný upravený štvrťročný zisk v dôsledku agresívneho znižovania nákladov, CF Industries Holdings tiež stúpli. Yara International vo februári klesla, zatiaľ čo Mosaic a Celanese Corporation sú tento mesiac relatívne na nízkej úrovni.

Vývoj na trhu komodít

Ceny ropy rástli počas februára kvôli pokračujúcemu geopolitickému riziku, hoci zostali viazané na vyššie globálne dodávky. Neexistencia dohody o prímerí medzi Hamasom a Izraelom a zvyšujúce sa útoky USA a spojencov na ciele Houthi v snahe bojovať proti prerušeniam obchodnej lodnej dopravy v oblasti Červeného mora boli podporné. Ropa stúpla aj v dôsledku náznakov, že Čína môže zvyšovať dopyt a potenciálneho znižovania produkcie zo strany OPEC. Čo sa týka samotnej ponuky, voľná kapacita dosiahla viacročné maximum.

Ceny zlata vo februári klesli, keďže výnosy rástli, no zostali podporované geopolitickým rizikom na Blízkom východe.

 

Vývoj na menovom trhu

Dolár zostal vo februári pevný. GBP je -0,21 % MTD a -0,56 % YTD voči USD. Napriek tomu, že Spojené kráľovstvo upadá do technickej recesie, libra zostáva v roku 2024 jednou z najsilnejších mien, najmä kvôli vyhliadke vyšších úrokových sadzieb na dlhšie obdobie v Spojenom kráľovstve v porovnaní s eurozónou a USA.

Podľa Refinitivu obchodníci na peňažnom trhu vsádzajú na to, že BoE začne uvoľňovať politiku od augusta, pričom tento rok zníži sadzby len o 56 bázických bodov, čo znamená približne dva štvrťbodové pohyby do konca roka 2024. EUR +0,18 % MTD a -1,82 % od začiatku roka voči USD. Keďže inflácia v najväčších ekonomikách eurozóny klesá a rast celkovo stagnuje, obchodníci očakávajú, že ECB môže v júni pristúpiť k zníženiu sadzieb.

Vývoj na trhu s kryptomenami

Bitcoin +42,59 % MTD a +44,53 % YTD
Ethereum +45,85 % MTD a +45,37 % YTD

bitcoin rast 2024 Môžu trhy ešte porásť?

Bitcoin dosiahol svoju najvyššiu úroveň od novembra 2021. Tento mesačný nárast môže byť primárne spôsobený novými spotovými bitcoinovými ETF, ktoré sa začali obchodovať v januári. Tieto ETF už zaznamenali prílev viac ako 6 miliárd dolárov. Bitcoin bol podporený aj nadchádzajúcim znížením o polovicu, ktoré sa má uskutočniť niekedy v apríli. Tým sa znižuje ponuka nových bitcoinov. Keďže však väčšina bitcoínov už bola vyťažená, vplyv nemusí byť taký silný ako pri predchádzajúcich rozdeleniach.

Intenzívna rally má Bitcoin na svojom tempe a dosahuje najväčší mesačný zisk od decembra 2020. Ako poznamenala agentúra Bloomberg, deväť nových spotových ETF má viac ako 300 000 bitcoinov alebo sedemnásobok množstva nových mincí vyťažených od 11. januára. Po znížení o polovicu počet nových mincí vyťažených denne klesne na 450 zo súčasných 900. Ak tento dopyt zostane konštantný, rally bitcoinu bude pravdepodobne pokračovať.

Vývoj na dlhopisovom trhu

 

Výnos amerických 10-ročných dlhopisov na úrovni4,26 %.
Výnos nemeckých 10-ročných dlhopisov na úrovni 2,46 %.
Výnos britských 10-ročných dlhopisov na úrovni 4,18 %.

Výnosy štátnych dlhopisov vo februári opäť vystrelili nahor v dôsledku kombinácie novej emisie a trhov akceptujúcich, že Fed môže tento rok znížiť sadzby iba trikrát, pričom prvé z nich sa pravdepodobne posunie aspoň na jún.

V Európe sa ECB prakticky zaviazala, že pristúpi k pomalým škrtom, aby si bola istá, že eurozóna udržateľne dosiahne svoj inflačný cieľ. Prezidentka ECB Christine Lagardeová dala jasne najavo, že ECB nezníži sadzby, kým nebudú jasnejšie informácie o dojednaných mzdových údajoch z 1. štvrťroka, ktoré majú byť splatné v máji. ECB uviedla obavy z nepružnosti inflácie služieb.

Guvernér Bank of England Andrew Bailey v Spojenom kráľovstve uviedol, že stávky investorov na tohtoročné zníženie úrokových sadzieb „nie sú neprimerané“, ale bráni sa stanoveniu časového plánu pre prvé zníženie. Dôvodom môže byť nezmenená celková inflácia v januári na úrovni 4 %. Celková mesačná inflácia však klesla na -0,6 % po tom, čo v decembri zaznamenala prekvapivý nárast. Bailey poznamenal, že banka nemusela vidieť pokles inflácie na svoj 2% cieľ predtým, ako začne znižovať sadzby. Hlavný ekonóm BoE, Huw Pill, však zdôraznil potrebu ďalších niekoľkých mesiacov údajov, zatiaľ čo členovia MPC Megan Greene a Catherine Mann zdôraznili pretrvávajúcu úzkosť na trhu práce a potenciálne riziko, ktoré predstavuje infláciu.

Poznámka: Údaje k 17:00 EST 28. februára 2024

Globálna makroekonomika

Ako dlho to Fed vydrží? 

Prezident Federálneho rezervného systému v New Yorku John Williams v stredu povedal, že aj keď je ešte stále potrebné prejsť na dosiahnutie 2-percentného inflačného cieľa, v závislosti od údajov sa tento rok otvárajú dvere k zníženiu úrokových sadzieb. „Hoci ekonomika prešla dlhú cestu k dosiahnutiu lepšej rovnováhy a dosiahnutia nášho cieľa 2 % inflácie, my tam ešte nie sme,“ povedal Williams a dodal: „Som odhodlaný plne obnoviť cenovú stabilitu v kontexte silnej ekonomiky a pracovný trh.” Williams aj prezidentka bostonského Fedu Susan Collinsová sa zhodli, že prvý strih bude pravdepodobne vhodný „neskôr v tomto roku“, zatiaľ čo Raphael Bostic z Atlanty povedal, že v súčasnosti plánuje strih niekedy toto leto. Trh v súčasnosti očakáva prvé zníženie v júni, pričom investori v tomto roku očakávajú zníženie o 100 bázických bodov.

Zase odvrátený shutdown?

V stredu 28. februára sa vedúci predstavitelia Kongresu dohodli na predĺžení financovania šiestich úplných zákonov pokrývajúcich ministerstvá poľnohospodárstva, spravodlivosti, obchodu, energetiky, vnútra, dopravy a bývania a mestského rozvoja do 8. marca. Dohoda by tiež predĺžila financovanie zostávajúcich šiestich ročných finančných účtov, ktoré pokrývajú ministerstvá práce a zdravotníctva a sociálnych služieb, Pentagon a ďalšie úrady do 22. marca. Dohoda by poskytla jeden týždeň dočasného financovania a vyhla by sa čiastočnému odstaveniu. Zvyšná časť americkej vlády, vrátane ministerstva obrany a vnútornej bezpečnosti, bude stále čeliť potenciálnemu odstaveniu 23. marca. Snemovňa reprezentantov kontrolovaná republikánmi bude dnes popoludní hlasovať. Ak bude schválená, bude zaslaná Senátu vedenému Demokratickou stranou, kde bude musieť byť schválená dočasná rezolúcia, známa ako pokračujúca rezolúcia alebo „CR“, aby ju mohol prezident Biden podpísať.

Na čo myslieť počas marca

S prechodom do marca existuje pre investorov množstvo rizík a príležitostí. Hoci sa očakáva, že inflácia v USA bude v 1. štvrťroku ďalej klesať, existujú obavy, že sila trhu práce a stále nízka miera nezamestnanosti by mohli viesť Fed k obavám z nadmerného dopytu vytvárajúceho inflačné tlaky. Keďže však trhy od začiatku roka 2024 naďalej do značnej miery rástli a zisky spoločností boli vo všeobecnosti vysoké napriek vysokým úrokovým sadzbám, trhy sa budú snažiť pochopiť trajektóriu ziskov v nasledujúcich mesiacoch.

Budú tiež hľadať, či došlo k rozšíreniu z úžasných siedmich akcií vedúcich nedávny rast trhu. Vzhľadom na to, že volebný cyklus sa v USA zahrieva a je ešte potrebné urobiť pokus na poslednú chvíľu, aby sa zabránilo vypnutiu vlády, volebný cyklus pravdepodobne spôsobí ďalšie stranícke politické boje, ktoré môžu ovplyvniť tvorbu politiky s významným geopolitickým dopadom. Pokračujúce napätie na Blízkom východe, keď Hamas odmieta prijať najnovšiu ponuku Izraela na prímerie, a pokračujúce útoky jemenskej skupiny Houthi na komerčné lode v Červenom mori vyvolávajú obavy z dlhodobého narušenia svetového obchodu a možného vplyvu, ktorý to bude mať na dodávky. reťazce a boj proti inflácii, pretože náklady na prepravu sa zvyšujú a ziskové marže spoločnosti sa môžu znižovať.

Kľúčové udalosti v marci

Potenciálne politické a geopolitické riziká pre investorov, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť zisky spoločností, výkonnosť akciového trhu, valuácie mien, trhy s vládnymi a podnikovými dlhopismi a kryptomeny, zahŕňajú:

5. marca 2024 Super utorok, USA. Približne jednu tretinu všetkých delegátov na prezidentských nominačných zjazdoch možno vyhrať v super utorok, čo je viac ako v ktorýkoľvek iný deň, čo prakticky určuje nominantov každej veľkej politickej strany. Hoci bývalý prezident Donald Trump je v súčasnosti lídrom republikánskej strany, stále čelí viacerým obvineniam z trestného činu. Najvyšší súd USA súhlasil s odvolaním sa, či je imúnny voči trestnému stíhaniu za činy spáchané v úrade, pričom argumenty sa začnú 22. apríla.

7. marca 2024 Zasadnutie Európskej centrálnej banky o menovej politike. V súčasnosti sú na rok 2024 ocenené menej ako štyri zníženia sadzieb a do júna je ocenené len jedno zníženie sadzieb. Tvorcovia politiky ECB uviedli, že chcú, aby zníženie inflácie bolo udržateľné. Inflácia sa v januári zmiernila na 2,8 % z maxima 10,6 % v októbri 2022 a očakáva sa ďalší pokles.

10. marca 2024, parlamentné voľby, Portugalsko. Vlani v novembri prezident Marcelo Rebelo de Sousa povedal, že rozpustí parlament a usporiada voľby v marci 2024 po rezignácii premiéra Antonia Costu zo 7. novembra, ktorý je vyšetrovaný pre korupciu.

15. – 17. marca 2024 prezidentské voľby v Rusku. Očakáva sa, že znovuzvolenie vyhrá úradujúci prezident Vladimir Putin. Voľby nebudú považované za slobodné ani spravodlivé z dôvodu vylúčenia skutočných opozičných kandidátov.

19. – 20. marca 2024 Zasadnutie o menovej politike Federálneho rezervného systému. Všeobecne sa očakáva, že Fed udrží sadzby stabilné na cieli 5,25 % až 5,50 %. Tvorcovia politiky Fedu vrátane guvernérov Lisy Cookovej a Christophera Wallera zopakovali, že Fed musí mať väčšiu dôveru, že inflácia je na ceste k návratu k 2% cieľu Fedu, než bude súhlasiť so znížením sadzieb.

21. marca 2024 Súhrn menovej politiky a zápisnica Bank of England. Ako sa očakávalo, BoE na februárovom zasadnutí ponechala sadzby na úrovni 5,25 %. Hlavný ekonóm Huw Pill zdôraznil potrebu ďalších údajov o niekoľko mesiacov, zatiaľ čo členovia Výboru pre menovú politiku Megan Greene a Catherine Mann uznali určité zmiernenie mzdových tlakov, ale zdôraznili pretrvávajúcu úzkosť na trhu práce. Trhy v súčasnosti stanovujú ceny zníženia v roku 2024 o približne 100 bázických bodov, pričom sa všeobecne očakáva, že k nim dôjde v 3. štvrťroku.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Výhody a nevýhody investovania prostredníctvom ETF fondov

Investovanie prostredníctvom ETF prináša so sebou množstvo výhod, ale aj zopár nevýhod, presnejšie rizík, o ktorých by ste určite mali vedieť pred tým, ako sa rozhodnete tento investičný nástroj využiť.

ETF fondy – ako fungujú a v čom sa líšia od podielových fondov

ETF fondy patria medzi najpopulárnejšie nástroje moderného investora. Prečítajte si čo sú ETF a prečo sa oplatí investovať do ETF fondov

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Populárne forex stratégie

Síce drvivá väčšina obchodníkov nedokáže byť konzistentne ziskových a končí v strate, veľa ľudí si to jednoducho chce vyskúšať. Prinášame vám preto pre vašu inšpiráciu najpopulárnejšie forex stratégie.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť