Americko-iránsky vojenský konflikt eskaluje. BoE sa prikláňa k obmedzenému zníženiu sadzieb

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 10.01.2020

DomovSprávyAmericko-iránsky vojenský konflikt eskaluje. BoE sa prikláňa k obmedzenému zníženiu sadzieb

Pondelok

Austrálsky premiér Scott John Morrison sa v pondelok zaviazal, že uvoľní 2 miliardy USD na obnovenie škôd, ktoré napáchali požiare.

Podľa prieskumu spoločnosti Sentix dôvera investorov v ekonomiku eurozóny v januári rástla už tretím mesiacom.

Utorok

Agentúra Reuters v utorok zverejnila, že vedúci úradník pre poľnohospodárstvo Han Jun údajne konštatoval, že Čína nezvýši ročné dovozné kvóty na poľnohospodárske produkty z USA.

Irán v noci z utorka na stredu zaútočil v Iraku na dve základne, na ktorých pôsobia americkí vojaci. Americký prezident Donald Trump vo vyhlásení uviedol, že nikto z Američanov ani Iračanov neprišiel o život.

Inflácia vo Švajčiarsku medziročne vzrástla v decembri z -0,1% na 0,2% v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom.

Naopak medziročný rast cien v eurozóne zostal v decembri na 1,3%, čo bolo podľa očakávania trhu.

Maloobchodné tržby v eurozóne zaznamenali v novembri medziročný nárast na 2,2% z 1,7%.

Streda

Nemecké ministerstvo hospodárstva v stredu zverejnilo objem priemyselných zákaziek v Nemecku za november, ktorý klesol o 1,3%, čo predstavuje najvýraznejší pokles od vlaňajšieho júla. Zverejnený údaj bol pomerne prekvapivý, pretože analytici očakávali rast.

Štvrtok

Vicepremiér Liu He vo štvrtok potvrdil, že pôjde do US, aby v období medzi 15. januárom podpísal prvú fázu obchodnej dohody. Obe strany zostávajú v úzkej komunikácii ohľadom konkrétnych dojednaní podpisu zmluvy.

Guvernér BoE Mark Carney oznámil, že odraz britskej ekonomiky, ako niektorí predpovedajú, nie je zaručený. Britský centrálny bankár tiež konštatoval, že členovia MPC diskutovali na zasadnutiach o výhodách krátkodobých stimulov. Momentálne uprednostňovaným scenárom je obmedzené zníženie sadzieb, ak by sa preukázalo, že slabá aktivita môže pretrvať. Fundamenty poukazujú, že došlo k určitému zníženiu neistoty ohľadom brexitu, dodal Carney.

Piatok

Americký prezident Donald Trump v piatok informoval, že druhá časť americko-čínskej obchodnej dohody možno bude hotová až po novembrových prezidentských voľbách.

Miera nezamestnanosti vo Švajčiarsku sa v decembri zvýšila z 2,3% na 2,5%. Analytici pritom očakávali mieru nezamestnanosti na 2,4%.

V Amerike bolo vytvorené o 145 tisíc pracovných miest mimo poľnohospodárstva viac. Miera nezamestnanosti zostala na 3,5%, avšak rast miezd spomalil na 2,9%.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Ako na obchodovanie na páku

Pákový efekt umožňuje traderovi obchodovať s vyššou sumou, akou disponuje na svojom účte. Takéto obchodovanie je pravdaže na úkor vyššieho rizika. Má avšak zmysel využívať páku? Ak áno, ako na to?

Kapitálové životné poistenie – správna dlhodobá investícia?

V jednoduchosti povedané, investori, ktorí majú záujem investovať do ETF fondov majú v podstate máte dve možnosti. Prvou je otvoriť si účet u brokera a nakupovať si ETF fondy sám, tou druhou je využiť služby špecializovanej inštitúcie, ktorá bude danú investíciu spravovať za nich.

Čo sa oplatí viac – obchodovať na burze alebo investovať?

Oplatí sa venovať tradingu / obchodovaniu na burze alebo radšej investovať? Túto otázku si kladie veľké množstvo ľudí a preto vám prinášame článok, ktorý vám objasní, čo sa vám vo vašej situácii oplatí viac.

Základy investovania do dlhopisov

Dlhopisy spolu s akciami patria najdôležitejšie investičné inštrumenty. Zatiaľ čo pri investovaní do akcií sa stávate akcionárom danej spoločnosti, pri dlhopisoch je vaše postavenie voči spoločnosti výrazne odlišné.

Základy technickej analýzy

Technická analýza predstavuje spôsob analýzy ceny podkladového aktíva s cieľom predikcie jej budúceho vývoja ceny. Technická analýza sa zameriava čisto na cenu (graf) a historické dáta a ukazovatele.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť