HDP Číny vzrostlo o 4,9% za Q3. Rusko odmítá zaviesť tvrdú koronavirovú akciu

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 23.10.2020

DomovSprávyHDP Číny vzrostlo o 4,9% za Q3. Rusko odmítá zaviesť tvrdú koronavirovú...

Z pondelňajších zverejnených údajov Eurostatom vyplýva, že sú Česi v rámci EÚ najmenej ohrození chudobou alebo sociálnym vylúčením. V roku 2019 bolo chudobou alebo sociálnym vylúčením ohrozených 12,5% obyvateľov Českej republiky, čo je hlboko pod priemerom EÚ, ktorý predstavuje okolo 21%.

Hrubý domáci produkt v Číne zaznamenal v treťom štvrťroku medziročný rast o 4,9%. Čínska ekonomika tak aj naďalej pokračuje v oživenie, aj keď rast bol miernejší ako očakávania analytikov (5,2%). Medzinárodný menový fond predikuje, že čínske hospodárstvo v tomto roku porastie o 1,9%.

RBA na svojom utorkovom zasadnutí pripustila, že je ochotná viac uvoľniť svoju monetárnu politiku. Člen bankovej rady RBA Christopher Kent na tlačovej konferencii oznámil, že stimulačné politika centrálnej banky bude potrebné po dlhšie obdobie.

Ruský prezident Vladimír Putin v stredu uistil podnikateľov, že ruská vláda nepristúpi kvôli koronavírusu k tvrdým reštriktívnym opatreniam. Ďalej vyzval podnikateľov, aby sa zapojili do výskumu a výroby vakcíny, ktorú označil za dobrý biznis.

Štvrtkové dáta ohľadom predaja starších domov v USA dopadli veľmi pozitívne, keď v septembri bolo predaných 6,54 milióna domov, čo bolo najviac za 14 rokov.

Kvôli druhej vlne koronavírusu klesla spotrebiteľská dôvera v Nemecku, keďže sa Nemci obávajú nákazy či zníženia životnej úrovne. Podľa inštitútu GfK sa znížila spotrebiteľská nálada v novembri na mínus 3,1 bodu, konsenzus pritom očakával miernejší pokles na 2,8 bodu.

Podľa údajov zverejnených v piatok britským štatistickým úradom, maloobchodné tržby vo Veľkej Británii sa v septembri zaznamenali medziročný rast z 2,7% na 4,7%, čo bolo vysoko na odhady analytikov oslovených agentúrou Reuters, ktorí predpovedali navýšenie o 3,7%.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

ETF fondy – ako fungujú a v čom sa líšia od podielových fondov

ETF fondy patria medzi najpopulárnejšie nástroje moderného investora. Prečítajte si čo sú ETF a prečo sa oplatí investovať do ETF fondov

Základy investovania do dlhopisov

Dlhopisy spolu s akciami patria najdôležitejšie investičné inštrumenty. Zatiaľ čo pri investovaní do akcií sa stávate akcionárom danej spoločnosti, pri dlhopisoch je vaše postavenie voči spoločnosti výrazne odlišné.

Základy technickej analýzy

Technická analýza predstavuje spôsob analýzy ceny podkladového aktíva s cieľom predikcie jej budúceho vývoja ceny. Technická analýza sa zameriava čisto na cenu (graf) a historické dáta a ukazovatele.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť