Fed zníži nákupy aktív už v novembri. Ceny v USA rastú o závratných 5,4%

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 15.10.2021

DomovSprávyFed zníži nákupy aktív už v novembri. Ceny v USA rastú o...

Zápisnica zo septembrového zasadania Fedu potvrdila, že americká centrálna banka plánuje pri pokračujúcom oživovaní ekonomiky od novembra začať s taperingom. K úplnému ukončeniu nákupov aktív by potom malo dôjsť do polovice budúceho roka. Rozhodnutie by malo prísť na ďalšom zasadnutím, ktoré sa bude konať začiatkom novembra.

Spotrebiteľské ceny v Spojených štátoch v žiari medziročne vzrástli o vysokých 5,4%, čo bolo približne v súlade s analytikmi, ktorí očakávali rast inflácie o 5,3%. Jadrová inflácia v minulom mesiaci dosiahla rovných 4%.

Po odvolaní dvoch viceguvernérov tureckej centrálnej banky tureckým prezidentom Erdoganom, sa turecká líra prepadla voči americkému doláru na historické minimá. Tureckému prezidentovi sa nepáčilo, že jeden z viceguvernérov hlasoval proti menovým intervenciám na podporu tamojšej meny a druhý potom hlasoval proti zvyšovaniu sadzieb. Erdogan sa dlhodobo snaží ovplyvňovať nezávislosť centrálnej banky v prospech monetárnej stimulácie.

Miera nezamestnanosti v Británii v septembri klesla o desatinu percentuálneho bodu na 4,5%. Britským zamestnávateľom sa v minulom mesiaci podarilo vytvoriť nad dvesto tisíc pracovných miest. Niektorí analytici špekulujem, že by dobré dáta mohla viezť k zvýšeniu úrokových sadzieb zo strany BoE.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

ETF fondy – ako fungujú a v čom sa líšia od podielových fondov

ETF fondy patria medzi najpopulárnejšie nástroje moderného investora. Prečítajte si čo sú ETF a prečo sa oplatí investovať do ETF fondov

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Výhody a nevýhody investovania prostredníctvom ETF fondov

Investovanie prostredníctvom ETF prináša so sebou množstvo výhod, ale aj zopár nevýhod, presnejšie rizík, o ktorých by ste určite mali vedieť pred tým, ako sa rozhodnete tento investičný nástroj využiť.

Základy investovania do dlhopisov

Dlhopisy spolu s akciami patria najdôležitejšie investičné inštrumenty. Zatiaľ čo pri investovaní do akcií sa stávate akcionárom danej spoločnosti, pri dlhopisoch je vaše postavenie voči spoločnosti výrazne odlišné.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť