Fed nepozná hranice. Pre záchranu ekonomiky urobíme čokoľvek, hovorí Powell

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 22.05.2020

DomovSprávyFed nepozná hranice. Pre záchranu ekonomiky urobíme čokoľvek, hovorí Powell

Guvernér ČNB Jiří Rusnok v pondelok uviedol, že koruna je v súčasnosti vzhľadom na úroveň ekonomiky podhodnotená a že nevidí dôvody, prečo by tuzemská mena mala naďalej oslabovať. Podľa guvernéra nie je príliš pravdepodobné, že sa centrálna banka v blízkej budúcnosti uchýli ku kurzovému záväzku či oslabenie koruny.

Šéf Fedu Jerome Powell uistil trhy, že americká centrálna banka má stále dostatok nástrojov na boj proti možnej recesii. Existuje stále dostatok možností, ako môžeme pomôcť ekonomike a sme ochotní robiť všetko, čo bude potrebné tak dlho, ako to bude potrebné, dodal guvernér.

Japonská ekonomika sa v prvom štvrťroku dostala do recesie. Hrubý domáci produkt sa v celoročnom prepočte znížil o 3,4%, tempo jeho poklesu však spomalilo v porovnaní s minulým štvrťrokom. Analytici očakávali pokles HDP v prvom štvrťroku o 4,6%.

Ministri financií krajín únie v utorok podporili návrh Európskej komisie ohľadom pôžičky 100 miliárd eur na podporu zamestnancov ohrozených výpadkom ekonomickej aktivity.

Počet ľudí, ktorí žiadajú o podporu v nezamestnanosti v Británii v apríli medzimesačne vzrástol o rekordných 857 tisíc na 2 miliónov osôb.

Zo stredajšej zápisnice z posledného zasadnutia Fedu vyplýva, že americká centrálna banka urobí všetko pre podporu tamojšej ekonomiky. Sadzby zostanú na súčasnej či nižšej úrovni do doby, než si Fed bude istý, že ekonomika zvládne vysporiadať sa s dopadmi šírenia COVID-19.

Japonský export v apríli zaznamenal medziročný pokles o 21,9%, čo predstavovalo najprudší pokles od finančnej krízy v roku 2009, vyplynulo z dát zverejnených vo štvrtok japonským štatistickým úradom.

BoJ v piatok na mimoriadnom zasadnutí oznámila, že poskytne komerčným bankám 30 biliónov jenov na pôžičky malým a stredným podnikom, ktoré boli zasiahnuté koronavírusom. Banka ďalej konštatovala, že nebude váhať so zavedením ďalších stimulačných opatrení.

Čínska vláda sa snaží v Hongkongu zaviesť nové bezpečnosťou a právne predpisy kvôli zaisteniu národnej bezpečnosti. Podľa hlavného ekonóma ING pre Áziu Roba Carnell sa jedná o obchádzanie zákona o špeciálnych práv a slobôd obyvateľov Hongkongu.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Čo sa oplatí viac – obchodovať na burze alebo investovať?

Oplatí sa venovať tradingu / obchodovaniu na burze alebo radšej investovať? Túto otázku si kladie veľké množstvo ľudí a preto vám prinášame článok, ktorý vám objasní, čo sa vám vo vašej situácii oplatí viac.

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť