Holubičia zápisnica zo zasadania FOMC americkému doláru nepriniesol zisky.

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 11.1.2019

DomovHolubičia zápisnica zo zasadania FOMC americkému doláru nepriniesol zisky.

Pondelok

V pondelok prebehla správa v čínskych médiách, že PBOC má priestor pre ďalšie zníženie RRR (reserve requirement ratio). Vyzerá to, že ak aj naďalej bude oslabovať čínska ekonomika, tak PBOC nebude váhať použiť tento nástroj.

Z eurozóny vyšli dáta o maloobchodných tržbách za november, ktoré medziročne vzrástli o 0,6%.

Predseda japonskej vlády konštatoval, že je potrebné vytvoriť rezervný fond, pretože v tomto roku má dôjsť k navýšeniu daní. Naposledy boli v Japonsku zvýšené dane v roku 2014, keď miestna ekonomika zažila technickú recesiu.

Saudská Arábia oznámila, že plánuje znížiť vývoz ropy o 800 tisíc barelov denne z novembrových hodnôt.

Utorok

V utorok z Austrálie bola zverejnená obchodná bilancia za november, ktorá sa znížila v porovnaní s minulým mesiacom z 2,316 miliárd AUD na 1,930 miliárd AUD.

Maloobchodné tržby vo Švajčiarsku za november medziročne poklesli o 0,5%. Trh však očakával ďaleko väčší pokles (-0,7%).

Streda

V stredu sme sa dočkali stavebných povolení v Austrálii, ktoré medzimesačne klesli o 9,1%. Analytici očakávali pokles o 0,3%.

Zo zápisnice z decembrového zasadnutia FOMC vyšlo, že mnoho členov sa domnieva, že je potrebné byť trpezlivý ohľadom ďalšieho zvyšovania sadzieb. V zápise ďalej stojí, že načasovanie a rozsah ďalšieho zvyšovania sadzieb je teraz menej jasné. V dokumente tiež vyšlo, že sa základná úroková sadzba dostala k spodnej hranici úrokového pásma, ktorý Fed považuje za rovnovážny. Trh vyhodnotil zápis za holubí a menový pár EUR / USD v stredu sa posilnil o 0,88%.

BOC na svojom zasadnutí ponechala svoju základnú úrokovú sadzbu bez zmeny na úrovni 1,75%. Banka uviedla, že spotreba a aktivita v sektore nehnuteľností je slabšia, než banka očakávala. Došlo aj k revízii prognózy HDP na rok 2019 z 2,1% na 1,7%. U inflácie banka očakáva, že by sa v tomto roku mala vrátiť k 2%. Na tlačovej konferencii guvernér Stephen Poloz opäť zopakoval, že ďalšie zvyšovanie sadzieb je závislé na dátach.

Štvrtok

Vo štvrtok informovala americká vláda, že čínsky vicepremiér priletí do konca mesiaca do USA, aby riešil obchodný spor.

Zverejnené inflačné dáta z Číny boli pomerne zlé. Decembrová medziročná inflácia klesla z 2,2% na 1,9%.

Medziročná inflácia v Českej republike zostala na 2%, aj keď analytici očakávali, že sa mierne zvýši (2,1%).

Piatok

V piatok sa medzimesačne zvýšili maloobchodné tržby v Austrálii z 0,3% na 0,4%.

Štvrťročné HDP v Českej republike tiež zostalo na 2,4%.

U inflačných dát zo Spojených štátov, sme sa tiež nedočkali žiadnej zmeny.

Čo nás čaká budúci týždeň?

V budúcom týždni sa dočkáme v utorok hlasovania britského parlamentu ohľadom dohody o brexite. V stredu budú zverejnené inflačné údaje z Veľkej Británie. Štvrtok nám prinesie dáta ohľadom inflácie v eurozóne. Piatok bude v znamení inflačných údajov z Kanady.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Ako investovať do ETF fondov

V jednoduchosti povedané, investori, ktorí majú záujem investovať do ETF fondov majú v podstate máte dve možnosti. Prvou je otvoriť si účet u brokera a nakupovať si ETF fondy sám, tou druhou je využiť služby špecializovanej inštitúcie, ktorá bude danú investíciu spravovať za nich.

Čo by ste mali vedieť o investovaní do podielových fondov

Investovanie do podielových fondov predstavuje populárny a rozšírený spôsob zhodnocovania prostriedkov, ktorý je využívaný predovšetkým bežným retailovým obyvateľstvom po celom svete.

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť