Fed pravdepodobne do konca roka ponechá úrokovú sadzbu bez zmeny. U RBA analytici očakávajú cut vo februári budúceho roka

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 22.11.2019

DomovFed pravdepodobne do konca roka ponechá úrokovú sadzbu bez zmeny. U RBA...

Pondelok

Bundesbanka v pondelok informovala, že spomalenie nemeckej ekonomiky bude trvať aj v 4Q. Podľa nemeckej centrálnej banky však nie je dôvod sa domnievať, že ekonomika upadne do recesie.

Utorok

Christian Hawkesby z RBNZ v utorok konštatoval, že úrokové sadzby na Novom Zélande by mali zostať po nejakú dobu na nízkych úrovniach. Ak si to ekonomická situácia vyžiada, tak nebude váhať hlasovať pre zníženie sadzieb.

Zo zverejnenej zápisnice z posledného zasadnutia RBA vyplynulo, že austrálska centrálna banka bude v prípade potreby znižovať sadzby. Podľa bankovej rady aj naďalej pretrváva neistota ohľadom spotreby domácností. Analytici vyhodnotili zápis ako dovish a väčšina z nich očakáva cut vo februári budúceho roka.

Streda

V stredu znížila PBoC svoju základnú úrokovú sadzbu z 4,20% na 4,15%, čo bolo pre trh prekvapením, keďže konsenzus očakával, že sadzby zostanú bez zmeny.

Agentúra Fitch ponechala rating Číny na A + so stabilným výhľadom. Podľa agentúry by rast čínskej ekonomiky mal v roku 2019 spomaliť na 5,7%.

K ďalšiemu tohtoročnému zníženiu úrokových sadzieb zo strany Fedu pravdepodobne nedôjde, vyplynulo zo zápisnice z posledného zasadnutia FOMC. Väčšina členov je totiž presvedčená, že súčasné nastavenie úrokov zodpovedá situácii v americkej ekonomike. Zo zápisu tiež bola odstránená formulácia, že Fed bude “postupovať podľa potreby”. Práve táto formulácia bola niektorými analytikmi považovaná za signál budúceho zníženia sadzieb.

Agentúra Reuters informovala, že k uzavretiu prvej fázy obchodnej dohody medzi USA a Čínou pravdepodobne tento rok nedôjde. Podľa zdroja oboznámeného so situáciou sa rozhovory stále komplikujú. Situáciu tiež zhoršuje schválenie zákona americkým Senátom, ktorého cieľom je chrániť ľudské práva v Hongkongu.

Štvrtok

Vo štvrtok však čínske ministerstvo obchodu poprelo, že by malo dôjsť k nezhodám v obchodných rokovaniach. Hlavný čínsky obchodný vyjednávač Liu neskôr novinárom povedal, že je “opatrne optimistický” ohľadom dosiahnutia obchodnej dohody.

Zo zápisu ECB vyplynulo, že sa členovia Výkonnej rady ECB zhodli na tom, že je pre prehodnotenie výhľadu inflácie a vplyvu nekonvenčných opatrení ECB potrebných viac informácií.

Piatok

Podľa piatkových zverejnených dát sa nemecká ekonomika v treťom štvrťroku tesne vyhla recesii, keď sa HDP medzikvartálne zvýšilo o 0,1%. Medziročne potom HDP v Nemecku vzrástlo v treťom štvrťroku o 1%.

Nová šéfka ECB Lagardeová konštatovala, že hospodársky rast v eurozóne by sa mal viac opierať o domáci dopyt, aby mohol lepšie čeliť ekonomickému útlmu v zahraničí.

Maloobchodné tržby sa v Kanade v októbri znížili medzimesačne o 0,1%, podľa odhadov analytikov.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Oplatí sa investovať prostredníctvom termínovaných vkladov?

Konzervatívni investori častokrát investujú prostredníctvom termínovaných vkladov a obdobných konzervatívnych produktov. Má takéto investovanie ale zmysel?

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Výhody a nevýhody investovania prostredníctvom ETF fondov

Investovanie prostredníctvom ETF prináša so sebou množstvo výhod, ale aj zopár nevýhod, presnejšie rizík, o ktorých by ste určite mali vedieť pred tým, ako sa rozhodnete tento investičný nástroj využiť.

Obchodovanie na burze a psychika

Obchodníci dávajú veľký význam stratégii, money managementu, risk managementu, vstupom či výstupom. Najdôležitejším aspektom obchodovania je avšak psychika. Viete ktoré emócie potrebujete zvládnuť?

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť