Britská ekonomika sa po jedenástich rokoch dostala do recesie, keďže aj v druhom štvrťroku pokleslo HDP šiestej najväčšej ekonomiky medzikvartálne o 19,8%. Medziročne potom hospodárstvo Británie kleslo o 21,5%.

Podľa Conference Board spotrebiteľská dôvera v Spojených štátoch v septembri zaznamenala markantný nárast, keď Index spotrebiteľskej dôvery vzrástol z augustových 86,3 bodu na 101,8 bodu. Analytici pritom očakávali nárast iba na 89,5 bodu. Aj tak sa ale tento index naďalej nachádza pod úrovňou pred príchodom Koronavírusovej krízy.

Miera nezamestnanosti sa v eurozóne v auguste mierne zvýšila z 8% na 8,1%. V celej Európskej únii potom nezamestnanosť vzrástla z 7,3% na 7,4%.

Americká centrálna banka predĺžila do konca tohto roka obmedzenie výplaty dividend bankovým inštitúciám. Fed sa tiež rozhodol bankám predĺžiť zákaz odkupu vlastných akcií. Centrálna banka to odôvodnila tým, že riziko dvojitej recesie je príliš veľké, čo môže ohrozovať zdravú rozvahu bánk, ktoré by sa mohli dostať veľmi blízko porušenie požiadavky na minimálnu úroveň kapitálu .

Americký prezident Donald Trump, ktorý sa usiluje o znovuzvolenie, bol pozitívne testovaný na koronavírus. Trumpovej manželke tiež vyšli pozitívne testy na Covid-19. Podľa prezidentovho lekára sa Trump cíti dobre a aj naďalej by mal vykonávať svoje pracovné povinnosti.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.