Zverejňovanie sezónnych ziskov európskych spoločností so sebou neprinieslo priveľa pozitív

Prehľad ekonomických a politických udalostí - 12.11.2018

DomovSprávyZverejňovanie sezónnych ziskov európskych spoločností so sebou neprinieslo priveľa pozitív

EKONOMIKA

TALIANSKO

Talianska priemyselná produkcia sklamala. Po minulo mesačnom prudkom 1,7% raste, ktorý bol najväčší od októbra 2016 sa dnes produkcia dostala do negatívneho pásma -0,2%, hoci mierne lepšie než boli odhady analytikov na -0,5%. Produkcia klesala vplyvom zníženiu výroby strojov a zariadení (-1,6%), hoci výroba súčiastok (+1,1%) a trvanlivého tovaru (+1,9%) zaznamenali prudký rast.

Najneskôr do zajtra musí talianska vláda odoslať Európskej Komisii (EK) revidovaný štátny rozpočet. Ten predchádzajúci EK Taliansku neschválila, pretože štátny rozpočet počítal s výškou obchodného deficitu až 2,4% hodnoty talianského HDP.

POLITIKA

VEĽKÁ BRITÁNIA

Nielen britský minister obchodu FOX ale už aj bývala britská ministerka Justine Greeningová vyjadruje pochybnosti o schválení Mayovej dohody o Brexite. Greeningová dokonca navrhuje referendum o zotrvaní Británie v EÚ.

EURÓPA

Zverejňovanie sezónnych ziskov európskych spoločností so sebou neprinieslo priveľa pozitív. Z výsledkov vyplýva, že túto sezónu len 54% európskych spoločností vykázalo zisk väčší než ich pôvodný odhad zisku, čo je najmenší počet od konca roku 2015.

Budúce očakávania ziskov klesli z 8,3% (na začiatku roka) na 5,9%. Za menšími ziskami sa pravdepodobne skrýva neistota ohľadom Brexitu, taliansky rozpočet a zhoršujúce sa americko-čínske obchodné vzťahy.

Európsky Euro STOXX 600 zareagoval na tieto výsledky oslabením o -1%.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Základy investovania do dlhopisov

Dlhopisy spolu s akciami patria najdôležitejšie investičné inštrumenty. Zatiaľ čo pri investovaní do akcií sa stávate akcionárom danej spoločnosti, pri dlhopisoch je vaše postavenie voči spoločnosti výrazne odlišné.

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť