Ropa zadarmo. Viac ako 26 miliónov Američanov je bez práce

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 24.04.2020

DomovSprávyRopa zadarmo. Viac ako 26 miliónov Američanov je bez práce

V pondelok po výraznom znížení dopytu po rope z dôvodov pandemických opatrení, sa májový kontrakt na ropu WTI dostal do záporných čísel (približne až -35 USD za barel). Hlavným dôvodom bolo uvedomenie si špekulantov, že na rozdiel od ropy Brent je nutné barely ropy WTI fyzicky prevziať. Panické predaje preto začali. Cena ropy Brent taktiež klesla, a to až na 16 dolárov za barel, čo je najnižšia cena za posledných 20 rokov.

Spotrebiteľský dôvera v eurozóne tento týždeň výrazne poklesla. Aprílový ukazovateľ dosiahol -22,7 bodov, o 11,1 bodov nižšie než marcový. Trhy zníženie indikátora predpokladali, výsledok však prekonal ich očakávania, ktoré bolo -19,6 bodov. Ide o najhorší výsledok od marca roku 2009.

V ročnom vyjadrení predaja starších domov v USA v marci poklesli o 8,5% na 5,27 mil. Jednotiek. Medziročne však stúpli o 0,8%. Podľa odhadov by predaja v nasledujúcich mesiacoch mohli prepadnúť až o 30 – 40%.

Záblesk nádeje priniesol tento týždeň nemecký ZEW index očakávania. Po marcovom prepade (-49,5 bodov) na osemročné minimum vystrelil až na úroveň 28,2 bodov. Trh očakával len miernu korekciu (-42,3). Podnikateľský sentiment sa tak vrátil na předvirové hodnoty.

V USA je hlavnou témou opäť rásť nezamestnanosti. Tento týždeň prišlo o prácu 4,4 milióna Američanov. Súčet za posledných 5 týždňov robí 26 miliónov – to je približne 16% tamojšej pracovnej sily. Počas jediného mesiaca sa tak podarilo zmazať všetky pracovné pozície, ktoré americká ekonomika vytvorila za posledných 10 rokov.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Stavebné sporenie – dá sa veriť online kalkulačkám?

Majú online kalkulačky stavebného sporenia nejakú výpovednú hodnotu, alebo sú len marketingovým ťahom stavebných sporiteľní? Rozhodli sme sa to overiť a prinášame vám detailný prehľad toho, ako vychádza stavebné sporenie v roku 2019.

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Ako na obchodovanie na páku

Pákový efekt umožňuje traderovi obchodovať s vyššou sumou, akou disponuje na svojom účte. Takéto obchodovanie je pravdaže na úkor vyššieho rizika. Má avšak zmysel využívať páku? Ak áno, ako na to?

Základy technickej analýzy

Technická analýza predstavuje spôsob analýzy ceny podkladového aktíva s cieľom predikcie jej budúceho vývoja ceny. Technická analýza sa zameriava čisto na cenu (graf) a historické dáta a ukazovatele.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť