RBA ponechala úrokové sadzby bez zmeny; HDP vo Veľkej Británii vzrástlo podľa očakávania

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 11.5.2019

DomovRBA ponechala úrokové sadzby bez zmeny; HDP vo Veľkej Británii vzrástlo podľa...

Pondelok

V pondelok vzrástli maloobchodné predaje v EÚ za marec o 1,9%. Kompozitný index nákupných manažérov v EÚ za apríl bol 51.5.

Utorok

V utorok ponechala RBA úrokové sadzby v Austrálii bez zmeny na 1,5% hladine. Objednávka strojov v Nemecku sa zvýšila o 0,6%, pričom očakávaný nárast bol 1,5%. GDT index cien na Novom Zélande oproti predpokladanému poklesu o 1,1% vzrástol o 0,4%

Streda

RBA ponechala urokove sadzby bez zmeny HDP vo Velkej Britanii vzrastlo podla ocakavania RBA ponechala úrokové sadzby bez zmeny; HDP vo Veľkej Británii vzrástlo podľa očakávania

V stredu tiež RBNZ ponechala úrokové sadzby bez zmeny na 1,5% úrovni. Priemyselná produkcia za marec v Nemecku vzrástla o 0,5%, hoci sa očakával naopak 0,5% pokles.

Štvrtok

Vo štvrtok vzrástol index spotrebiteľských cien za apríl v Číne podľa predpokladaní o 2,5%. Obchodná bilancia za marec v USA klesla o 50 miliárd USD a index cien výrobcov za apríl však vzrástol o 2,2%.

Piatok

V piatok vzrástli výdavky domácnosti za marec v Japonsku 2,1%. Predpokladaný nárast bol iba 1,7%. Hrubý domáci produkt za 1. kvartál vo Veľkej Británii vzrástol podľa očakávania o 0,5%. Priemyselná výroba za marec vo Veľkej Británii tiež vzrástla o 1,3%, pričom očakávaný nárast bol iba 0,5%. Index spotrebiteľských cien za apríl v USA vzrástol o 2%. Predpokladaný nárast bol 2,1%. Miera nezamestnanosti v Kanade vzrástla o 5,7%, čo je o 0,1% menší nárast ako sa očakávalo.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Čo by ste mali vedieť o investovaní do podielových fondov

Investovanie do podielových fondov predstavuje populárny a rozšírený spôsob zhodnocovania prostriedkov, ktorý je využívaný predovšetkým bežným retailovým obyvateľstvom po celom svete.

Základné rozdiely medzi investovaním do akcií a ETF fondov

ETF fondy predstavuje nástroj, prostredníctvom ktorého sa dá investovať do rôznych finančných inštrumentov, akými sú napríklad aj akcie. Viete aké sú výhody a nevýhody ETF fondov oproti akciám?

Stavebné sporenie – dá sa veriť online kalkulačkám?

Majú online kalkulačky stavebného sporenia nejakú výpovednú hodnotu, alebo sú len marketingovým ťahom stavebných sporiteľní? Rozhodli sme sa to overiť a prinášame vám detailný prehľad toho, ako vychádza stavebné sporenie v roku 2019.

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Čo sa oplatí viac – obchodovať na burze alebo investovať?

Oplatí sa venovať tradingu / obchodovaniu na burze alebo radšej investovať? Túto otázku si kladie veľké množstvo ľudí a preto vám prinášame článok, ktorý vám objasní, čo sa vám vo vašej situácii oplatí viac.

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť