Prepad HDP o 19,8%, Británia je v recesii. Nezamestnanosť v EÚ vzrástla na 7,4%

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 02.10.2020

DomovSprávyPrepad HDP o 19,8%, Británia je v recesii. Nezamestnanosť v EÚ vzrástla...

Britská ekonomika sa po jedenástich rokoch dostala do recesie, keďže aj v druhom štvrťroku pokleslo HDP šiestej najväčšej ekonomiky medzikvartálne o 19,8%. Medziročne potom hospodárstvo Británie kleslo o 21,5%.

Podľa Conference Board spotrebiteľská dôvera v Spojených štátoch v septembri zaznamenala markantný nárast, keď Index spotrebiteľskej dôvery vzrástol z augustových 86,3 bodu na 101,8 bodu. Analytici pritom očakávali nárast iba na 89,5 bodu. Aj tak sa ale tento index naďalej nachádza pod úrovňou pred príchodom Koronavírusovej krízy.

Miera nezamestnanosti sa v eurozóne v auguste mierne zvýšila z 8% na 8,1%. V celej Európskej únii potom nezamestnanosť vzrástla z 7,3% na 7,4%.

Americká centrálna banka predĺžila do konca tohto roka obmedzenie výplaty dividend bankovým inštitúciám. Fed sa tiež rozhodol bankám predĺžiť zákaz odkupu vlastných akcií. Centrálna banka to odôvodnila tým, že riziko dvojitej recesie je príliš veľké, čo môže ohrozovať zdravú rozvahu bánk, ktoré by sa mohli dostať veľmi blízko porušenie požiadavky na minimálnu úroveň kapitálu.

Americký prezident Donald Trump, ktorý sa usiluje o znovuzvolenie, bol pozitívne testovaný na koronavírus. Trumpovej manželke tiež vyšli pozitívne testy na Covid-19. Podľa prezidentovho lekára sa Trump cíti dobre a aj naďalej by mal vykonávať svoje pracovné povinnosti.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Stavebné sporenie – dá sa veriť online kalkulačkám?

Majú online kalkulačky stavebného sporenia nejakú výpovednú hodnotu, alebo sú len marketingovým ťahom stavebných sporiteľní? Rozhodli sme sa to overiť a prinášame vám detailný prehľad toho, ako vychádza stavebné sporenie v roku 2019.

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Základy investovania do dlhopisov

Dlhopisy spolu s akciami patria najdôležitejšie investičné inštrumenty. Zatiaľ čo pri investovaní do akcií sa stávate akcionárom danej spoločnosti, pri dlhopisoch je vaše postavenie voči spoločnosti výrazne odlišné.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť