Predaje nových domov v US rekordne rastú. Goldman Sachs znižuje odhad rastu HDP o polovicu

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 25.09.2020

DomovSprávyPredaje nových domov v US rekordne rastú. Goldman Sachs znižuje odhad rastu...

V pondelok novozélandská premiérka Jacinda Ardernová oznámila, že vláda ruší všetky opatrenia proti koronavírusu. Premiérka však upozornila obyvateľov, aby aj naďalej boli opatrní a dodržovali hygienické pravidlá. Zrušenie opatrení sa však nebude týkať najväčšieho novozélandského mesta Auckland.

PBoC ponechala podľa očakávania základnú úrokovú sadzbu nezmenenú na úrovni 3,85%. Banka tiež konštatovala, že sa čínska ekonomika úspešne zotavuje z prepadu spôsobeného koronakrízou.

Šéf BoE Andrew Bailey v utorok konštatoval, že záporné sadzby majú rôzne efekty v jednotlivých krajinách. Efektivita je podľa bankára daná predovšetkým štruktúrou bankového systému a načasovaním.

Pred Snemovňou reprezentantov guvernér Fedu Jerome Powell chválil zlepšujúci sa stav americkej ekonomiky. Avšak budúce smerovanie tamojšieho hospodárstva je stále neisté, uviedol Powell.

Streda priniesla zasadnutie ČNB, na ktorom centrálna banka ponechala jednohlasne sadzby bez zmeny. Teda základná úroková sadzba zostala na 0,25%. Podľa guvernéra Rusnok predstavuje najväčšie riziko pre českú ekonomiku prípadná druhá vlna pandémie. “Stále dúfame a nemáme nejaké dôvody pre to, aby sme ten alternatívny scenár začali považovať za hlavný scenár. Evidentné je, že ak sa situácia bude blížiť tej situácii na jar, tak sa tomu scenáru budeme blížiť. Zatiaľ sme ale tomuto scenáru stále veľmi vzdialení a dúfame, že nenastane”, dodal ďalej Rusnok.

Britská vláda vo štvrtok predstavila nový program na podporu zamestnanosti. Vláda chce platiť časť miezd zamestnancov tak, aby ich firmy nemuseli prepúšťať. Preto aby pracovník mohol byť zaradený do daného programu, tak musí pracovať najmenej tretinu svojej bežnej pracovnej doby a byť za túto prácu platený ako obvykle.

Tento deň tiež boli oznámené predaje nových domov v USA za august. Tie prvýkrát od roku 2006 stúpli nad 1 milión. To všetko po výborných júlových číslach. Očakávanie bolo 895 000, priližne rovnako ako v júli. Žiadosti o podporu v USA naopak mierne vzrástli, a to na 0,87 mil. Pokračujúce žiadosti však stále klesajú, tentoraz na 12,628 mil.

V piatok Goldman Sachs a JPMorgan znížili svoje odhady na rast HDP v USA za Q4 zo 6% na 3%. Dôvodom je odďaľovanie schválenia pomocného balíka.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Oplatí sa investovať prostredníctvom termínovaných vkladov?

Konzervatívni investori častokrát investujú prostredníctvom termínovaných vkladov a obdobných konzervatívnych produktov. Má takéto investovanie ale zmysel?

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Výhody a nevýhody investovania prostredníctvom ETF fondov

Investovanie prostredníctvom ETF prináša so sebou množstvo výhod, ale aj zopár nevýhod, presnejšie rizík, o ktorých by ste určite mali vedieť pred tým, ako sa rozhodnete tento investičný nástroj využiť.

Základy technickej analýzy

Technická analýza predstavuje spôsob analýzy ceny podkladového aktíva s cieľom predikcie jej budúceho vývoja ceny. Technická analýza sa zameriava čisto na cenu (graf) a historické dáta a ukazovatele.

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť