Konec poklesov alebo korekcia na ceste nižšie? S&P 500 zažil najväčší obrat za posledných 9 rokov

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 28.12.2018

DomovKonec poklesov alebo korekcia na ceste nižšie? S&P 500 zažil najväčší obrat...

Akciové trhy za sebou majú divoký týždeň. Vianočné sviatky, ktoré sú obyčajne charakteristické kľudom a pokojom, sa na amerických burzách niesli v duchu veľmi turbulentných pohybov. Volatilné výpredaje, ktoré trvali prakticky celý december, po Štedrý deň narazili na svoje dno a trh prudko zreverzoval.

Dňa 24.12. sa obchodovalo len niekoľko hodín, napriek tomu trh prudko klesal a akcie prešli najväčším predvianočnom výpredajom v histórii. Nasledujúci deň sa neobchodovalo, ale hneď ďalšiu seansu prišiel prudký obrat nahor, kedy akcie posilnili najviac od marca 2009.

Počas štvrtkového obchodovania potom S&P zmazal takmer 3% zo strát, ktoré nabral. V raste pokračoval aj ďalší deň a už v piatkovom Premarkete sa obchodovalo nad cenou 2500. Oživenie zažili aj ďalšie dva akciové indexy. Ako Nasdaq 100 tak Dow Jones si v poslednom týždni pripísali zisky a začína sa hovoriť o tom, že pokles, ktorý trval takmer štvrť roka a poslal akcie do medvedieho trhu, je  konečne u konca.

Na druhú stranu je potrebné si uvedomiť, že volatilný obrat prešiel vo sviatočné dni, teda v čase, keď na trhu panuje nižšia likvidita s väčšou náchylnosťou k nezdravým pohybom. Pohľad na denné volume na futures kontraktoch neukazuje žiadnu zvýšenú aktivitu, objemy sú skôr priemerné.

Konec poklesov alebo korekcia na ceste nizsie S&P 500 zazil najvacsi obrat za poslednych 9 rokov 2 Konec poklesov alebo korekcia na ceste nižšie? S&P 500 zažil najväčší obrat za posledných 9 rokov
(kliknite na obrázok pre veľký náhľad)

Rada analytikov a traderov tak zostáva stále skeptická a akciovým trhom sa radšej vyhýba.

Nevyriešené obchodné problémy medzi USA a Čínou, obavy o politických zmätkov Washingtone a Fedom nastavené vysoké úrokové sadzby zapríčinili, že je december 2018 zatiaľ tým najhorším od roku 1931.

Celý rok 2018 je pre akciové trhy stratový, ako Dow tak S&P poklesli od januára o 6%. Nezostáva než dúfať, že s prelomom roka bude nálada optimistickejšía.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Základné rozdiely medzi investovaním do akcií a ETF fondov

ETF fondy predstavuje nástroj, prostredníctvom ktorého sa dá investovať do rôznych finančných inštrumentov, akými sú napríklad aj akcie. Viete aké sú výhody a nevýhody ETF fondov oproti akciám?

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Obchodovanie na burze a psychika

Obchodníci dávajú veľký význam stratégii, money managementu, risk managementu, vstupom či výstupom. Najdôležitejším aspektom obchodovania je avšak psychika. Viete ktoré emócie potrebujete zvládnuť?

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť