Holubičie komentáre Powella a Williamsa poslali USD nadol. V prípade potreby je RBA pripravená zasiahnuť.

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 19.07.2019

DomovHolubičie komentáre Powella a Williamsa poslali USD nadol. V prípade potreby je...

Pondelok

Po prepustení guvernéra tureckej centrálnej banky oznámil v pondelok turecký prezident Erdogan, že dôjde zo strany CBRT k razantnému zníženiu sadzieb. Dal tak najavo, kto je naozajstný šéf tamojšej centrálnej banky.

Čínska ekonomika v druhom štvrťroku medziročne rástla 6,2% tempom, čo predstavovalo najpomalší rast za posledných 27 rokov.

Agentúra Bloomberg informovala, že EÚ uvažuje o ponúknutie ústupku Británii, aby nedošlo k “no-deal”.

Utorok

Donald Trump v utorok oznámil, že v rokovaní s Teheránom nastal pokrok, čo viedlo k poklesu cien ropy, pretože by sa na trh mohlo dostať viac iránskej ropy.

V Austrálii bol zverejnený zápis z posledného zasadania RBA, v ktorom banka uviedla, že v prípade potreby je pripravená upraviť svoju monetárnu politiku. Podľa banky voľná kapacita pravdepodobne pretrvá na trhu práce po dlhšiu dobu. RBA tiež zaznamenala známky stabilizácie na trhu nehnuteľností v Sydney a Melbourne.

Guvernér Fedu Powell konštatoval, že hlavné výhľady americkej centrálnej banky sú, že ekonomika porastie solídne, ale neistoty sa zvyšujú. Fed sa preto musí správať zodpovedne.

Index spotrebiteľských cien na Novom Zélande v druhom štvrťroku medziročne vzrástol z 1,5% na 1,7%, čo bolo podľa očakávania trhu.

Streda

Medzinárodný menový fond v stredu vo svojom výročnom hodnotení publikoval, že americký dolár je podľa krátkodobých ekonomických základov nadhodnotený o 6 – 12%.

Vo Veľkej Británii zostala júnová inflácie nezmenená na úrovni 2,0%.

Naopak v eurozóne sa index CPI v júni medziročne zvýšil v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom z 1,2% na 1,3%.

Minister pre brexit Barclay sa zveril, že Barnier po spoločnom rokovaní zdôraznil silnú túžbu vyhnúť sa nekontrolovanému brexitu. Barnierovi tiež oznámil, že ak zmluva o odstúpení Británie z EÚ zostane nezmenená, tak pravdepodobne neprejde britským parlamentom.

Štvrtok

Vo štvrtok naopak Barnier korigoval slová svojho britského kolegu a oznámil, že nechce znovu vyjednávať ohľadom zmluvy o vystúpení, ale je otvorený alternatívne dohode ohľadom írskych hraníc.

Williams z Fedu konštatoval, že je lepšie prijať preventívne prístup než čakať na katastrofu a že v súčasnosti odhaduje neutrálnu sadzbu okolo 0,5%. Trh vyhodnotil jeho komentáre ako veľmi holubičie a americký dolárový index odpísal na štvrtkovej seansi 0,44%.

Piatok

V piatok sme sa dočkali maloobchodných tržieb z Kanady za máj, ktoré zaznamenali medzimesačný pokles o 0,1%. Trh pritom počítal s rastom o 0,3%.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Základné rozdiely medzi investovaním do akcií a ETF fondov

ETF fondy predstavuje nástroj, prostredníctvom ktorého sa dá investovať do rôznych finančných inštrumentov, akými sú napríklad aj akcie. Viete aké sú výhody a nevýhody ETF fondov oproti akciám?

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Ako investovať do ETF fondov

V jednoduchosti povedané, investori, ktorí majú záujem investovať do ETF fondov majú v podstate máte dve možnosti. Prvou je otvoriť si účet u brokera a nakupovať si ETF fondy sám, tou druhou je využiť služby špecializovanej inštitúcie, ktorá bude danú investíciu spravovať za nich.

Kapitálové životné poistenie – správna dlhodobá investícia?

V jednoduchosti povedané, investori, ktorí majú záujem investovať do ETF fondov majú v podstate máte dve možnosti. Prvou je otvoriť si účet u brokera a nakupovať si ETF fondy sám, tou druhou je využiť služby špecializovanej inštitúcie, ktorá bude danú investíciu spravovať za nich.

Ako na obchodovanie na páku

Pákový efekt umožňuje traderovi obchodovať s vyššou sumou, akou disponuje na svojom účte. Takéto obchodovanie je pravdaže na úkor vyššieho rizika. Má avšak zmysel využívať páku? Ak áno, ako na to?

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť