Fed naznačuje znižovanie nákupov aktív už tento rok. Čína reguluje svoje technologické giganty, ich akcie padajú

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 20.08.2021

DomovSprávyFed naznačuje znižovanie nákupov aktív už tento rok. Čína reguluje svoje technologické...

Rast priemyselnej produkcie v Číne v júli klesol medziročne z júnových 8,3% na 6,4%, pritom analytici očakávali pokles rastu na 7,8%. Maloobchodné tržby v najľudnatejšej krajine sveta tiež zaznamenali zníženie rastu, keď na ročnej báze dosiahli rast 8,5% oproti 12,1% z júna.

Svetová obchodná organizácia (WTO) informovala, že podľa jej indikátora sa globálny obchod medziročne zvýšil o približne 20% na hodnotu 110,4 bodu, čo predstavuje najvyššiu hodnotu od doby, kedy WTO začalo tento ukazovateľ používať (júl 2016). Organizácia ďalej dodala, že svetový obchod aj naďalej ohrozujú značné riziká.

Japonská ekonomika v druhom kvartáli medziročne rástla o 1,3%, čo bolo nad odhadmi trhu, ktorý sa domnieval, že ekonomika vzrastie o 0,7%. Stále však tamojšia ekonomika zaostáva v oživení za veľkými západnými krajinami. Podľa spravodajského serveru BBC za slabé oživenie môže nepríliš dobre zvládnutá situácia ohľadom pandémie.

Z posledného zápisu Fedu vyplynulo, že väčšina predstaviteľov menového výboru americkej centrálnej banky sa domnieva, že by bolo vhodné začať už tento rok sa znižovaním objemu nákupov aktív. Teda len za predpokladu, že sa hospodárstvo v Spojených štátoch bude vyvíjať v súlade s prognózami banky. V zápise bolo tiež uvedené, že sa predstavitelia naďalej obávajú šírenia delta mutácie, ktoré by mohlo opäť viezť k prísnejším lockdownom.

V tomto týždni opätovne došlo k prepadom čínskych akcií, keď Komunistická strana Číny oznámila ďalšie regulácie a kontroly tamojších najväčších technologických spoločností. Konkrétne sa čínski úradníci chcú zamerať na práva vodičov, ktorí pracujú pre internetových gigantov. Pod väčší drobnohľad sa tiež majú dostať streamovacie platformy.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Výhody a nevýhody investovania prostredníctvom ETF fondov

Investovanie prostredníctvom ETF prináša so sebou množstvo výhod, ale aj zopár nevýhod, presnejšie rizík, o ktorých by ste určite mali vedieť pred tým, ako sa rozhodnete tento investičný nástroj využiť.

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Základy technickej analýzy

Technická analýza predstavuje spôsob analýzy ceny podkladového aktíva s cieľom predikcie jej budúceho vývoja ceny. Technická analýza sa zameriava čisto na cenu (graf) a historické dáta a ukazovatele.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť