Ekonomika v USA na konci roka pokračuje v solídnom raste. Rusko stratilo záujem o G7

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 20.12.2019

DomovEkonomika v USA na konci roka pokračuje v solídnom raste. Rusko stratilo...

Pondelok

Guvernér Švajčiarskej národnej banky (SNB) v pondelok oznámil, že zatiaľ nie je potrebné viac znižovať sadzby od záporu, ale ak si to fundamenty vyžiadajú, tak SNB bude pripravená viac uvoľniť svoju monetárnu politiku.

Turecký prezident Erdogan pohrozil Spojeným štátom, že zavrie americkú leteckú základňu Incirlik, ak vstúpi do účinnosti sankcií namierených na Turecko.

Austrálsky minister financií Mathias Cormann sa domnieva, že momentálne nie sú potrebné ďalšie fiškálne stimuly. Mzdy by podľa Cormanna mali v blízkej budúcnosti rásť rýchlejšie ako inflácia.

Čínska priemyselná produkcia sa v novembri medziročne zvýšila o 6,2%, čo bol najrýchlejší rast za päť mesiacov. Analytici pritom očakávali, že vzrastie o 5%.

Utorok

Britský premiér Boris Johnson v utorok uviedol, že garantuje opustenie EÚ do konca roku 2020, či už s dohodou alebo bez nej.

Agentúra Bloomberg uviedla, že jedna z najbohatších čínskych provincií Šan-tung zaznamenala v tomto roku nesplatenia dlhov zo strany 6 súkromných spoločností vo výške 1,5 mld. USD. Už dlhú dobu sa hovorí o narastajúcich dlhoch čínskych spoločností, ktoré sú financované ako “klasickými” finančnými inštitúciami, ako aj prostredníctvom šedého bankovníctva, čo vytvára tzv. Zombie firmy. Niektorí odborníci tvrdia, že ďalšia globálna finančná kríza príde práve z Číny.

Streda

Ratingová agentúra Fitch potvrdila v stredu rating Spojeného kráľovstva na na AA. Ďalej tiež dodala, že je vysoko pravdepodobné, že Spojené kráľovstvo opustí Európsku úniu s dohodou 31. januára 2020. Výhľad ekonomiky je však negatívny, pretože bude ešte nejakú chvíľu pretrvávať neistota ohľadne brexitu. Veľká neistota ohľadom fiškálneho výhľadu.

Nemecký Index podnikateľskej klímy Ifo v decembri zaznamenal rast z 95,1 bodu na 96,3 bodu.

Index spotrebiteľských cien vo Veľkej Británii v novembri stagnoval na trojročnom minime 1,5%. Konsenzus pritom predikoval spomalenie rastu inflácie na 1,4%.

Česká národná banka na svojom poslednom zasadnutí ponechala úrokové sadzby bez zmeny. Trh ani nepočítal, že by malo dôjsť k nejakej zmene.

Guvernér Jiří Rusnok na tlačovej konferencii konštatoval, že sa mierne zvýšila šanca na rast sadzieb.

Štvrtok

BoJ na štvrtkovom zasadnutí tiež ponechala úrokové sadzby a celkovú menovú politiku bez zmeny. Guvernér Haruhiko Kuroda neskôr uviedol, že riziká spomalenia sú pre japonskú ekonomiku významné.

Miera nezamestnanosti v Austrálii klesla v novembri z 5,3% na 5,2%.

Maloobchodné tržby vo Veľkej Británii v novembri medziročne zaznamenali pomalší rast z 3,1% na 1%. Očakával sa pritom rast na úrovni 2,1%.

Piatok

Námestník ruského ministra zahraničia Sergej Rjabkov v piatok vyhlásil, že Rusko úplne stratilo záujem pripojiť sa k skupine G7.

Ekonomika v Spojených štátoch v treťom štvrťroku zrýchlila na 2,1% z 2% v druhom štvrťroku. Agentúra Reuters uviedla, že si miestna ekonomika udržiava solídne tempo rastu, ku ktorému prispieva priaznivá situácia na trhu práce.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Obchodovanie na burze a psychika

Obchodníci dávajú veľký význam stratégii, money managementu, risk managementu, vstupom či výstupom. Najdôležitejším aspektom obchodovania je avšak psychika. Viete ktoré emócie potrebujete zvládnuť?

Podielové fondy – jediná možnosť ako pravidelne investovať?

Na Slovensku využíva väčšina ľudí na pravidelné investovanie sporiace účty v bankách alebo podielové fondy. Existujú avšak aj iné možnosti ako výhodne pravidelne investovať?

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Ako investovať do ETF fondov

V jednoduchosti povedané, investori, ktorí majú záujem investovať do ETF fondov majú v podstate máte dve možnosti. Prvou je otvoriť si účet u brokera a nakupovať si ETF fondy sám, tou druhou je využiť služby špecializovanej inštitúcie, ktorá bude danú investíciu spravovať za nich.

Ako na obchodovanie na páku

Pákový efekt umožňuje traderovi obchodovať s vyššou sumou, akou disponuje na svojom účte. Takéto obchodovanie je pravdaže na úkor vyššieho rizika. Má avšak zmysel využívať páku? Ak áno, ako na to?

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť