Ekonomika USA zaznamenala v Q3 rekordný rast o 33,1%. Trump sa zmieruje s prezidentskou porážkou

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 27.11.2020

DomovSprávyEkonomika USA zaznamenala v Q3 rekordný rast o 33,1%. Trump sa zmieruje...

Nastávajúci americký prezident Joe Biden oznámil prvých členov svojej vlády. Ministerkou financií sa má stať Janet Yellenová, ktorá v minulosti vykonávala funkciu guvernérky Fedu. Jednalo by sa tak o prvú ženu, ktorá by zastávala túto funkciu.

Biden tiež plánuje využiť politických skúseností Johna Kerryho, ktorý predtým bol ministrom zahraničných vecí v Obamovej vláde. Tentoraz by však mal mať Kerry na starosť problematiku klimatických zmien.

Donald Trump sa pravdepodobne pomaly začína zmierovať s porážkou v prezidentských voľbách, keďže informoval, že už poveril svoj tím, aby začal s procesom odovzdania prezidentského kresla Bidenovi. Trump tak urobil po tom, čo utrpel ďalšiu právnu porážku ohľadom zle sčítaných hlasoch v Michigane.

Podľa prieskumu vytvoreného inštitútom GfK sa spotrebiteľská dôvera v Nemecku naďalej zhoršuje. Hlavnou príčinou sú novo zavedené reštrikcie spojené s druhou vlnou koronavírusu. Index dôvery sa teda prepadol z -3,2 bodu na -6,7 bodu.

Americká ekonomika zaznamenala v treťom štvrťroku medziročný rast o rekordných 33,1%. Mnoho analytikov sa však domnieva, že v dôsledku uplynutia finančnej pomoci zo strany americkej vlády by sa ekonomika v štvrtom štvrťroku mohla opäť dostať do záporných hodnôt. Prezident Fedu v St. Louis James Bullard však predikuje, že by ekonomika nemala aj tak klesnúť.

Česká koruna po viac ako dvoch rokoch prelomila hodnotu 22 USD / CZK. K posilneniu koruny prispeli správy o nových vakcínach s vysokou úspešnosťou, upokojujúce sa politická situácia v USA po voľbách a tiež zlepšujúce sa epidemiologické podmienky v tuzemsku.

Šéf ČNB Jiří Rusnok informoval, že český bankový sektor je stále stabilný a mal by aj naďalej zvládnuť bez problémov možné nepriaznivé šoky. “Náš bankový sektor je vďaka vankúšom a rezervám vytvoreným v dobrých časoch, naďalej schopný poskytovať úvery firmám aj domácnostiam,” dodal Rusnok.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Obchodovanie na burze a psychika

Obchodníci dávajú veľký význam stratégii, money managementu, risk managementu, vstupom či výstupom. Najdôležitejším aspektom obchodovania je avšak psychika. Viete ktoré emócie potrebujete zvládnuť?

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť