Dohoda o Brexitu v nedohľadne. Rusko hrozí EÚ odvetou za uvalené sankcie

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 16.10.2020

DomovSprávyDohoda o Brexitu v nedohľadne. Rusko hrozí EÚ odvetou za uvalené sankcie

V pondelok vydal Český štatistický úrad informácie ohľadom septembrovej inflácie v Českej republike. Index spotrebiteľských cien mierne poklesol z augustových 3,3% na 3,2%. Ekonómovia a analytici pritom očakávali rast na 3,5%. ČNB dokonca predikoval infláciu na úrovni 3,6%.

V utorok agentúra Reuters informovala, že americká farmaceutická spoločnosť Johnson & Johnson dočasne pozastavila testy jej vakcíny proti COVID-19. Dôvodom bolo, že u jedného testovaného pacienta sa vyskytli doteraz nevysvetliteľné zdravotné problémy. Aj napriek tomu farmaceutická spoločnosť počíta s tým, že by vakcína mohla byť uvedená na trh na začiatku budúceho roka.

Medzinárodný menový fond vo svojom jesennom výhľade očakáva, že česká ekonomika budúci rok posilní o 5,1%. Ide tak o zhoršení predikcie z apríla, kedy MMF predpovedal rast ekonomiky o 7,5%.

Európska únia sa rozhodla zaviesť až 48% cla na dovoz hliníkových výtlačkov z Číny. Clá majú platiť do doby, než bude ukončené vyšetrovanie, či nedochádza k predaju týchto produktov zo strany čínskych firiem za nečestné či snáď dumpingové ceny.

Americký minister financií Steven Mnuchin v stredu informoval, že dosiahnutie dohody s demokratmi ohľadom ďalšieho stimulačného balíčka bude pred novembrovými voľbami dosť ťažké.

Americký prezident samozrejme pribehol na svojom twitterovom účte s kritikou ako Mnuchina, tak i demokratov a sľúbil, že sa administratíva pokúsi dohodnúť fiškálny balíček pred začatím amerických volieb.

Európska únia vo štvrtok odhalila zoznam osôb, na ktoré uvalila sankcie kvôli otrávenie ruského opozičného predáka Alexa Navalného. Ide o osoby, ktoré sú blízke ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi. Sankcie boli tiež uvalené na ruský štátny chemický výskumný ústav.

Podľa ruskej vlády sankcie nemajú logiku a Moskva odpovie na sankcie tým najlepším spôsobom, ktorý bude zodpovedať záujmom Ruskej federácie.

Svetová zdravotnícka organizácia v piatok konštatovala, že remdesivir nemá žiadny alebo len zanedbateľný vplyv na dĺžku hospitalizácie a na uzdravenie pacientov nakazených COVID-19.

Podľa agentúry Reuters rokovania o dohode medzi Britániou a EÚ aj naďalej nepokročili a je teda veľká pravdepodobnosť, že nakoniec nedôjde k žiadnej dohode.

Podľa piatkových fundamentov maloobchodné tržby v Spojených štátoch v septembri medzimesačne solídne vzrástli z augustových 0,6% na 1,9%. Konsenzus pritom predikoval rásť len o 0,7%. Ide tak o ďalší dôkaz, že US ekonomika sa odráža od dna. Narušenie tohto odrazu by však mohla spôsobiť druhá vlna koronavírusu.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Investičné životné poistenie – najdrahší investičný produktov vôbec?

Investičné životné poistenie predstavuje kombináciu poistenia a investovania do podielových fondov. Takáto kombinácia sporenia s poistením vás avšak vie výjsť na poplatkoch oveľa viac, ako by ste si mysleli...

Základy technickej analýzy

Technická analýza predstavuje spôsob analýzy ceny podkladového aktíva s cieľom predikcie jej budúceho vývoja ceny. Technická analýza sa zameriava čisto na cenu (graf) a historické dáta a ukazovatele.

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Hlavné rozdiely medzi obchodovaním na burze a investovaním

Obchodovanie na burze a investovanie sú dve veľmi rozdielne činnosti. Rozdiely nájdeme ako vo využívaných nástrojoch, tak aj v dobe ich držby, páke, časovej náročnosti, či danení. Čo sa kedy oplatí viac?

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť