Ceny nielen ojazdených áut v USA spomaľujú. Žiadosti o podporu opätovne klesajú k významnej hranici

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 13.08.2021

DomovSprávyCeny nielen ojazdených áut v USA spomaľujú. Žiadosti o podporu opätovne klesajú...

Inflácia v Česku zrýchľuje. Rovnako ako je tomu u ďalších európskych krajín, aj v Česku sa začala inflácia výrazne zvyšovať. Júlové číslo prekvapilo trhy aj centrálnu banku. Medziročne inflácia vyskočila na 3,4% a jadrová dokonca na 3,8%. Ide o najvyššie hodnoty za posledných štrnásť a pol roka.

Ceny nielen ojazdených áut v USA spomaľujú. Index spotrebiteľských cien CPI v USA vykázal medziročný rast o 5,4%. V medzimesačnom porovnaní rástol v súlade s odhadmi o 0,5% oproti júnovému skoku o 0,9%. Dôležitou položkou sú ceny ojazdených áut, ktoré rástli len o 0,2% oproti skoku 10% v júni. To je pre akciové trhy dobrá správa, keďže nepotvrdzuje obavy z ďalšieho zrýchľovania rastu cien. Pozitívny výhľad však narušila výrobná inflácia (PPI), kde medzimesačne vzrástli ceny o 1% a prekonali očakávaných 0,5%.

Čína sa opäť uzatvára. Čínske úrady sa rozhodli kvôli hrozbe šírenia koronavírusu zastaviť chod jedného z kľúčových prístavných terminálov. Ide o tretí najvyťaženejší prístavný terminál na svete, ktorý je kľúčový pre dodávky do Európy a Severnej Ameriky.

Žiadosti o podporu (opäť) klesajú. Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti minulý týždeň opäť poklesol a dostal sa na 375 tisíc. V ďalších týždňoch by sa dáta mohli dostať pod hranicu 300 tisíc, ktorá je braná ako hranica silného trhu práce.

Trh práce v SR sa prehrieva. Júlová nezamestnanosti predstavovala 3,7%. V Česku je najvyšší počet voľných pracovných miest, a to viac ako 358 tisíc. Tento údaj prekonáva pred korona-krízové ​​maximum, keď počet neobsadených miest bol necelých 352 tisíc.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Investičné životné poistenie – najdrahší investičný produktov vôbec?

Investičné životné poistenie predstavuje kombináciu poistenia a investovania do podielových fondov. Takáto kombinácia sporenia s poistením vás avšak vie výjsť na poplatkoch oveľa viac, ako by ste si mysleli...

Oplatí sa investovať prostredníctvom termínovaných vkladov?

Konzervatívni investori častokrát investujú prostredníctvom termínovaných vkladov a obdobných konzervatívnych produktov. Má takéto investovanie ale zmysel?

Ako investuje miliardár Warren Buffett?

Warren Buffett je jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias a zároveň jedným z najbohatších ľudí na svete. Svoje prvé akcie nakúpil už keď mal 11 rokov. Viete akým spôsobom investujte táto legenda?

Čo sa oplatí viac – obchodovať na burze alebo investovať?

Oplatí sa venovať tradingu / obchodovaniu na burze alebo radšej investovať? Túto otázku si kladie veľké množstvo ľudí a preto vám prinášame článok, ktorý vám objasní, čo sa vám vo vašej situácii oplatí viac.

Najčastejšie využívané indikátory pri technickej analýze

Väčšina obchodníkov na burze využíva pri tradingu stratégie vytvorené na základe technickej analýzy a analýzy ceny /grafu. Veľké množstvo traderov takúto analýzu dopĺňa taktiež o indikátory a oscilátory.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť