16 miliónov Američanov žiada o podporu. Powell očakáva veľmi vysokú nezamestnanosť

Prehľad ekonomických a politických udalostí v spolupráci s LYNX Broker | 09.04.2020

DomovSprávy16 miliónov Američanov žiada o podporu. Powell očakáva veľmi vysokú nezamestnanosť

Medzinárodný menový fond v pondelok informoval, že eviduje povzbudivé signály oživenia v Číne, avšak varoval, že nemožno vylúčiť obnovenie pandémie v tejto krajine aj inde na svete.

Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť Sentix sa dôvera investorov v ekonomiku eurozóny prepadla najnižšie od začiatku sledovania. Hospodárstvo sa kvôli koronavírusu nachádza v hlbokej recesii a pandémie dusí ekonomiku, dodala spoločnosť.

Japonská vláda v utorok oznámila, že chce “naliať” do ekonomiky 108 biliónov jenov, aby sa ju pokúsila povzbudiť. Suma zodpovedá 20% ročného HDP krajiny a predstavuje vyššiu sumu než balíček opatrení, ktorý bol použitý pri finančnej kríze v roku 2008.

Miera nezamestnanosti vo Švajčiarsku sa v marci zvýšila z 2,6% na 2,8%, čo bolo podľa očakávania analytikov.

Snemovňa v stredu schválila novelu zákona, ktorá umožní ČNB obchodovať s cennými papiermi s dlhšou splatnosťou priamo na primárnom trhu. ČNB teda bude môcť kupovať dlhopisy priamo od štátu. Toto rozšírenie je však časovo obmedzené do konca budúceho roka. Novelu ešte musí schváliť Senát a podpísať prezident.

Americký senátor Bernie Sanders oznámil, že ukončuje boj o nomináciu Demokratickej strany pre prezidentské voľby v Spojených štátoch, ktoré sa uskutoční v novembri. Vyzerá to teda, že sa Joe Biden stretne s Donaldom Trumpom o post amerického prezidenta.

Nemecko sprísnilo pravidlá pre preberanie firiem subjekty, ktoré sídlia mimo Európskej únie. Bude sa to týkať firiem, ktoré sú zodpovedné za výstavbu kritickej infraštruktúry, alebo výrobu dôležitých liekov alebo vakcín.

Vo štvrtok bol v Spojených štátoch zverejnený údaje ohľadom žiadostí o podporu v nezamestnanosti, ktoré sa znovu dostali nad 6 miliónov, ako tomu bolo aj v predchádzajúcom týždňov. Tým sa pomaličky začínajú napĺňať predikcie analytikov, že miera nezamestnanosti čoskoro dosiahne dvojciferných čísel.

Guvernér Fedu Jerome Powell tiež uviedol, že by nezamestnanosť mohla dočasne dosiahnuť veľmi vysokých čísel.

Prečítajte si aj ďalšie naše správy zo sveta investícií.

DISCLAIMER
Aj keď bolo vynaložené maximálne úsilie na overenie presnosti týchto informácií, neberieme zodpovednosť a ani nezodpovedáme za spoliehanie sa akejkoľvek osoby na túto publikáciu alebo akékoľvek informácie, názory alebo závery obsiahnuté v tejto publikácii. Akékoľvek kroky podniknuté na základe informácií obsiahnutých v tejto publikácii sú výhradne na vaše vlastné riziko. Nezodpovedáme za žiadnu stratu alebo škodu v súvislosti s touto publikáciou. Tento článok je poskytnutý len na informačné účely a nemal by sa považovať za ponuku alebo žiadosť o ponuku na kúpu alebo predaj akýchkoľvek investícií alebo súvisiacich služieb, na ktoré sa môže obsah odkazovať.

spot_img

Najnovšie správy

spot_img

Investovanie, podielové fondy a ETF

Základy investovania do dlhopisov

Dlhopisy spolu s akciami patria najdôležitejšie investičné inštrumenty. Zatiaľ čo pri investovaní do akcií sa stávate akcionárom danej spoločnosti, pri dlhopisoch je vaše postavenie voči spoločnosti výrazne odlišné.

Čo sa oplatí viac – obchodovať na burze alebo investovať?

Oplatí sa venovať tradingu / obchodovaniu na burze alebo radšej investovať? Túto otázku si kladie veľké množstvo ľudí a preto vám prinášame článok, ktorý vám objasní, čo sa vám vo vašej situácii oplatí viac.

Ako na obchodovanie na páku

Pákový efekt umožňuje traderovi obchodovať s vyššou sumou, akou disponuje na svojom účte. Takéto obchodovanie je pravdaže na úkor vyššieho rizika. Má avšak zmysel využívať páku? Ak áno, ako na to?

Podielové fondy vs. indexové ETF fondy – aké sú najnovšie trendy?

Vedeli ste, že pokiaľ máte záujem investovať prostredníctvom podielových fondov, tak máte na výber z viac ako 119 tisíc otvorených podielových fondov? Áno, tak populárne je investovanie prostredníctvom podielových fondov vo svete.

Výhody a nevýhody investovania prostredníctvom ETF fondov

Investovanie prostredníctvom ETF prináša so sebou množstvo výhod, ale aj zopár nevýhod, presnejšie rizík, o ktorých by ste určite mali vedieť pred tým, ako sa rozhodnete tento investičný nástroj využiť.

Dohodnite si nezáväznú bezplatnú konzultáciu ohľadom investovania

  • Hidden

    Dodatočné dáta

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bezplatná konzultácia
Zatvoriť